Nieuwsbrief Februari 2024

Klaar voor nog meer padelplezier op onze club?
Dankzij de goede samenwerking tussen de gemeente Hoeilaart en onze club, komen er twee spiksplinternieuwe overdekte padelterreinen op de sport- en jeugdsite Koldam.

Deze nieuwe overdekte padelterreinen komen bovenop de twee open terreinen die vorige zomer geopend werden en een heel groot succes zijn. De nieuwe padelterreinen worden betaald door onze club zelf, via een lening die verleend werd door de gemeente.

De nieuwe terreinen zullen normaal gezien speelklaar zijn deze zomer. Hou zeker onze socialmediakanalen in het oog om de bouw van de padelterreinen te volgen.

 

 

Nieuwe clubstructuur
Het bestuur heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan het implementeren van een nieuwe structuur om de club te versterken.

 

Kort samengevat streven we naar een besluitvorming die meer vanuit de basis komt, en daarom hebben we besloten om over te stappen van een bestuur van 9 naar 4 personen, aangevuld met 5 werkgroepen met elk een specifiek takenpakket.

Graag stellen we onze nieuwe structuur voor via deze link naar onze website.

We kijken alvast enthousiast uit naar deze nieuwe werking, en weten zeker dat dit een heel positieve invloed zal hebben in de beleving voor iedereen op onze prachtige club!

 

 

Tennis winterdubbeltornooi
Ons eerste officieel tornooi van het nieuwe jaar staat voor de deur. Vanaf vrijdag 23 februari tot en met zondag 3 maart organiseert De Jonge Wingerd hun tennis winterdubbeltornooi.

De inschrijvingen lopen vlot binnen, wees er dus snel bij indien jij jouw team wil inschrijven in één van onze 18 reeksen.

Inschrijven kan makkelijk via deze link:
https://www.tennisenpadelvlaanderen.be/tornooi-detail?tornooiId=106101

 

 

Officiële tornooidatums 2024
Onze tornooidatums van dit jaar liggen vast. Noteer deze datums best al in jouw agenda, zodat je zeker bent dat je kan deelnemen aan de leukste tornooien van het jaar!

Tennis
Winterdubbeltornooi: van vrijdag 23 februari tot zondag 3 maart
Zomerdubbeltornooi: van vrijdag 14 juni tot zondag 23 juni
Zomerenkeltornooi: van donderdag 25 juli tot zondag 4 augustus
Intern Clubkampioenschap: van maandag 2 september tot zondag 8 september

Padel
Zomertornooi lage reeksen: van maandag 8 juli tot zondag 21 juli
Zomertornooi hoge reeksen: van maandag 22 juli tot zondag 28 juli

De juiste reeksen voor het padeltornooi worden binnenkort bekendgemaakt.

 

 

Interclubcampagne 2024
Onze club is volop in de weer om tot in de puntjes voorbereid te zijn voor de start van onze nieuwe interclubcampagne.

Er zijn dit jaar een record aantal ploegen ingeschreven. 15 tennisploegen en maar liefst 17 padelploegen gaan dit jaar van start en zullen proberen het succesverhaal van onze dames P100 ploeg van vorig jaar te herhalen!

Alle deelnemende ploegen en hun kapiteins kan je hier makkelijk bekijken:
Tennis: https://www.tennisenpadelvlaanderen.be/zoek-een-competitie-kapitein?sportId=1&seasonId=2024&clubId=2465#searchResultStart
Padel: https://www.tennisenpadelvlaanderen.be/zoek-een-competitie-kapitein?sportId=2&seasonId=2024&clubId=2465#searchResultStart

De loting voor de poule-indeling en het speelschema gebeurd midden maart.

Er is een infoavond gepland voor de kapiteins, interclubleiders en sympathisanten om kennis te maken met Elit 2.0 en het verloop van een interclubontmoeting. Save the date: maandag 25 maart om 20u in het clubhuis van De Jonge Wingerd. Iedereen welkom!

Indien je een vraag of opmerking hebt met betrekking tot de intercluborganisatie van onze club, aarzel niet om contact op te nemen met Veerle, Dany, Emma, Johanneke of Ian! 🙂

 

 

Gezocht: deelnemers voor ‘Het Hele Dorp’
Dit jaar doet onze club weer mee aan ‘Het Hele Dorp’. Het Hele Dorp is een groot dorpsspel, georganiseerd door Hoeilaartse jongeren. Deelnemers worden in drie etappes zowel lichamelijk als geestelijk op de proef gesteld .

– zaterdag 24 februari: Websitevoorspel
– vrijdag 8 maart: Quiz
– zondag 21 april: Parkspel

De Jonge Wingerd is nog opzoek naar deelnemers voor dit fantastisch leuke dorpsspel. Heb je zin om mee te doen? Schrijf je in door een email te sturen naar kevinrooms@live.be .

Alle info over Het Hele Dorp vind je via deze link terug:
https://hoeilaart.be/nieuws/schrijf-je-voor-het-hele-dorp-0

 

 

Padel Dubbelnamiddag zondag 25 februari
Op zondag 25 februari organiseert onze club een padel dubbelnamiddag.

Tussen 13u en 17u moet je aanwezig zijn op de club om te kunnen deelnemen. Tijdens deze uren speel je minimaal 4 matchen van 20 minuten. Een roulette zal beslissen tegen welke spelers je het zal opnemen.

Er is een maximum van 24 spelers dat kan deelnemen. Inschrijven is noodzakelijk en kan vanaf zondag 11 februari door een mailtje te sturen naar kevinrooms@live.be.

 

 

Foute dubbelavond tennis en padel vrijdag 22 maart
Op vrijdag 22 maart organiseert onze club een foute dubbelavond voor al onze tennis- en padelleden!

Noteer dus al met stip in jouw agenda dat je die avond op De Jonge Wingerd moet zijn voor een geweldig foute en gigantisch leuke tennis- en padelavond op onze club.

Meer info volgt binnenkort op onze socialmediakanalen.

 

 

Nieuw Zero Waste beleid op onze club
Vanaf vrijdag 23 februari, op de start van ons winter dubbeltornooi, verdwijnen de vuilbakken op onze terreinen. Hiermee moedigen we aan om afval mee te nemen en thuis of op een andere plek te sorteren.

Om jou op weg te helpen het afval op onze club te verminderen, biedt De Jonge wingerd jou een exclusieve herbruikbare waterfles aan, gratis voor alle leden van onze club.

Goed voor de netheid op de terreinen en voor het milieu! 🙂

Je kan deze waterfles komen ophalen in ons clubhuis op één van deze afhaalmomenten:
– vrijdag 23 februari vanaf 18u
– zondag 25 februari tussen 13u en 18u

Past jou dit niet? Geen probleem, een volgend afhaalmoment wordt later gecommuniceerd.

 

 

Vakantiejob zomervakantie 2024
Met de zomer 2024 voor de deur, zijn we terug op zoek naar enthousiaste leden die interesse hebben om als barverantwoordelijke te werken gedurende meerdere dagen of een week.

Wie er vorig jaar bij was, weet het: tijdens de drukke tornooiweken (maandag 01/07 t/m zondag 04/08/2024) doen we vaak een beroep op verschillende medewerkers tegelijk.

De job geeft je de kans om een mooi centje (vrijwilligersvergoeding) bij te verdienen! Het is soms een zware maar altijd leuke job. Daarenboven biedt deze vakantiejob een uitstekende kans om waardevolle ervaring op te doen in klantenservice, leiderschap en verantwoordelijkheid.

Behalve de jobstudenten van vorig jaar krijg je als lid van onze Tennis- en Padelclub ook voorrang om jezelf of je zoon of dochter kandidaat te stellen voor deze betaalde vakantiebaan.
Vorig jaar was er veel meer vraag dan aanbod dus: first come, first served!
– Was je erbij vorig jaar en wil je deze zomer opnieuw aan de bak in De Jonge Wingerd?
– Is het nieuw voor jou en heb je interesse of wil je gewoon meer info?
Stuur een mail naar voorzitter@jongewingerd.be

We kijken uit naar je energie en bijdrage aan een fantastische zomer!

PS: heb je eerder zin om te helpen in de keuken? Dat kan ook, laat het weten.

 

 

Clubkledij bestellen
Vorig jaar lanceerden we de nieuwe clubkledij van onze club. Deze is ongelooflijk in de smaak is gevallen bij onze leden. Heb je nog geen clubkledij, of wil je een extra item bestellen?

Geen probleem, stuur jouw bestelling in een email naar boels.kbo@gmail.com of lieven.stroobants@gmail.com.

Alle beschikbare items kan je bekijken via deze link. De prijzen zijn niet vast, deze worden geinformeerd bij de aanvraag van jouw bestelling.

 

 

Vragen of opmerkingen?
Het bestuur en de werkgroepen staan altijd open voor vragen en/of opmerkingen. Aarzel dus niet om ons te contacteren. Stuur een mail naar info@jongewingerd.be of contacteer iemand van de clubmedewerkers op deze pagina.

We wensen jou alvast een fantastisch en succesvol winterdubbeltornooi toe en hopen je snel te zien in ons clubhuis.

Sportieve groeten,
Het bestuur en de werkgroepen