Download de Tennis Vlaanderen app op je smartphone

Clubnieuws en events volgen, een terrein reserveren, uitslagen van spelers en interclubploegen volgen, je profiel beheren of een tennispartner zoeken? Het is allemaal mogelijk met de nieuwe en handige clubapp. Deze is gratis te downloaden via Google Play en de App Store op je iPhone.

Hoe moet ik inloggen?

Leden krijgen toegang via hun lidnummer of emailadres en wachtwoord – dat wachtwoord is hetzelfde als voor het aanmelden voor de website van Tennis Vlaanderen. Wie nog geen lid is van een tennisclub, kan zich registreren als niet-lid en krijgt beperkte toegang tot de app.

Waar vind ik nieuws en events?

Bij het openen van de app is het nieuwsscherm standaard je startpagina. Hier vind je een verzameling van enerzijds het nieuws van Tennis Vlaanderen en anderzijds het nieuws van de Jonge Wingerd. Het nieuws kan gefilterd worden door op het filtericoon rechtsboven te klikken.

De nieuwspagina is dus de startpagina bij het openen van de applicatie, maar onderaan kan je tussen de verschillende tabs schakelen om over andere functies te beschikken. Hieronder leggen we de functies verder een voor een uit.

Hoe reserveer ik een terrein?

Ga onderaan naar de tab “Reservaties” en klik dan op de balk “Reserveer een terrein” om snel een terrein te reserveren op een moment dat nog beschikbaar is. De uren die nog beschikbaar zijn hebben een effen grijze kleur. De uren die al bezet zijn, worden gearceerd weergegeven. Tegelijkertijd kan je ook je reeds gemaakte reservaties bekijken of wijzigen in deze tab.

Hoe bekijk ik mijn prestaties en welke tornooien er zijn?

De tab “Competitie” is onderverdeeld in drie verschillende menu. De eerste is “Mijn competitie”. Daar vind je komende tornooien in je buurt en tegelijkertijd je recente resultaten. Nadat je ingeschreven bent in een tornooi van Tennis Vlaanderen en je wedstrijd gepland is, kan je dat ook onderaan dit menu terugvinden.

Een andere functie onder de tab “Competitie” is het menu “Favoriete spelers”. Typ in de zoekfunctie de naam van je favoriete spelers in en selecteer hen door het sterretje bovenaan rechts op hun profiel aan te duiden en geel te kleuren. Naast spelers kan je ook favoriete interclubploegen opzoeken en toevoegen op dezelfde manier.

Kan ik via de app spelers vinden waarmee ik kan spelen?

Ja, dat kan je onder de tab “Partners”! In de eerste plaats moet je jezelf beschikbaar stellen, zodat andere tennissers en tennissters kunnen zien dat je zin hebt om met nieuwe of bekende mensen te spelen. Druk hiervoor eerst op het menu “Voorgestelde partners” en ga na of de knop ‘Andere leden mogen mij contacteren om partner te worden’ is aangevinkt. Je kan zelfs een omschrijving van jezelf achterlaten.

Je dient ook aan te duiden voor welke sport – tennis in dit geval – je wenst gevonden te worden en op welke momenten je beschikbaar bent. Scroll hiervoor een beetje naar beneden. Nadat je rechtsboven op “Bewaar” hebt gedrukt krijg je meteen een overzicht van voorgestelde partners binnen je club en kan je hen een bericht sturen om verder af te spreken om een uurtje te tennissen.

Indien je nadien nog verder wilt filteren binnen de partners die je voorgesteld krijgt, kan je dat doen door rechtsboven in het scherm op de filterknop te drukken. Daar kan je verder een selectie maken op geslacht en leeftijd. Om je selectie te bewaren druk je op “toepassen”. Wil je de selectie terug opnieuw aanpassen dan kan je dat via de knop “Resetten”.

Om je toekomstige partners een bericht wil sturen, druk je op hun naam en vervolgens kan je onderaan in de balk een bericht typen of simpelweg eens hallo zeggen.

Hoe kan ik persoonlijke informatie aanpassen of pushmeldingen beheren?

Onder de tab “Profiel” krijg je een uitgebreid overzicht van je volledige profiel en je persoonlijke gegevens via heel wat verschillende menu’s zoals “persoonlijke gegevens”, “mijn klassementen”, “mijn clubs” of “mijn klassementen”. Je kan er ook de instellingen voor notificaties – beter gekend als pushmeldingen – aanpassen. Maar we raden je ten stelligste aan om deze aan te laten staan, zodat je geen enkele van onze evenementen zoals dubbelavonden mist. We beloven dat we je niet overspoelen met meldingen!

Alleen maar voordelen!

We willen als club graag benadrukken wat voor een handige tool de nieuwe app van Tennis Vlaanderen is om op de hoogte te blijven van alles wat in en rond de club gebeurt en natuurlijk ook van je eigen prestaties en die van vrienden of nieuwe tennispartners die je via de app hebt leren kennen. Wil je zelf nog een alle informatie overlopen, dan kan dat ook via: https://www.tennisvlaanderen.be/app

De app is gratis te downloaden via Google Play en de App Store op je iPhone.